Hoofdpagina

Welkom op lijfrente-uitkering-berekenen.nl!

Welkom op de site lijfrente-uitkering-berekenen.nl, een website vol met nuttige informatie over alles wat met uw lijfrente te maken heeft.

Lijfrente is een soort van levensverzekering die u kunt gebruiken om uw pensioen aan te vullen.

U kunt een lijfrente aanschaffen door middel van een eenmalige storting (koopsompolis) of een periodieke premiebetaling (lijfrentepolis).

Op deze site vindt u hier meer informatie over.

Het laten uitkeren van uw lijfrente

Bij lijfrente expiratie heeft u verschillende mogelijkheden om deze te laten uitkeren. Omdat elke mogelijkheid zijn voordelen en nadelen heeft zullen we deze hier behandelen. Zo zult u rekening moeten houden met zaken als belastingen over het uitgekeerde bedrag en voorwaarden bij andere manieren van uitkeren van de lijfrente.

De beste tips

Op deze site kunt u meer vinden over wat u het beste kunt doen bij de expiratie van uw lijfrente. Zo kunt u het bedrag in een keer uit laten keren maar zijn er ook andere mogelijkheden zoals het onderbrengen van uw lijfrente in een stamrecht BV of het afkopen van uw lijfrentepolis. Ook kunt u hier meer lezen over het gebruik voor uw uitvaart en uiteraard het afsluiten van een direct ingaande lijfrentepolis.

Lijfrente pensioen

Een lijfrente uitkering wordt door veel mensen gebruikt als aanvulling op het pensioen.

Vergelijken van lijfrentepolissen

Wanneer u een lijfrentepolis wilt afsluiten bij een bank of andere instelling is het verstandig om vooraf enkele lijfrentepolissen met elkaar te vergelijken. Zo kan er nogal wat verschil bestaan bij verschillende aanbieders en zit er vaak ook veel verschil in het laten uitkeren van deze lijfrentepolissen.

Offertes aanvragen

U kunt bijvoorbeeld enkele offertes aanvragen bij aanbieders van lijfrentepolissen maar u kunt ook op het internet informatie vinden waarmee u een duidelijke keuze kunt maken.